« Alla Nyheter

Hur kan vår bransch utvecklas?

Vi behöver, likt allting annat idag, utvecklas i takt med hur vår omvärld förändras. Vi vill gärna höra vad just du har för tankar och idéer kring hur vår bransch kan utvecklas?

Skriv till oss på tanknytt@michaelberglund.se

”Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing.” Abraham Lincoln

Mycket av vårt arbete går ut på att upptäcka trädet och dess verkliga rötter för att hjälpa till att matcha det med rätt uppgift och undvika att matcha skuggan istället för trädet. Vi strävar efter att hitta trädets rötter och alla grenar och få dem att bli starkare tillsammans så att trädet står stadigt när det blåser kuling. Ibland handlar det om att få en hel allé av träd att fungera väl tillsammans.

För att du själv ska kunna börja din resa med att utveckla ditt träd, vill vi tipsa om några böcker samt Podcasten Transparens för vilsamma dagar under julen.

Citatet ovan är från boken Den sociala hjärnan av Katarina Gospic – en bra bok att lägga under granen. Hon har också skrivit boken Neuroledarskap, som är ett nytt och hett område inom ledarskapslitteraturen. Hjärnan är för många av oss vårt absolut viktigaste arbetsredskap och därför behöver vi veta hur den fungerar och hur vi kan utnyttja den på bästa sätt. I boken Neuroledarskap får man lära sig mycket om hjärnan och hur den fungerar.

Never let me go, en roman från 2005 av nobelpristagaren Kazuo Ishiguro. Det är en skildring av tre barns gemensamma uppväxt, men också en skönlitterär kommentar till en vår tids stora etiska frågor: genetik och kloning.

Podcast Transparens, Michaëla Berglund har under hösten lanserat sin podcast Transparens där hon bjuder in gäster som generöst delar med sig av sina framgångsrecept, misslyckanden och tips kring ämnet ledarskap. I det senaste avsnittet gästade näringsministern Mikael Damberg och återfallsentreprenören Sven Hagströmer. De diskuterade bl.a. integration och skillnader i ledarskap mellan politik och näringsliv samt vilka deras superhjältar är.

De fem första avsnitten finns för nedladdning på Acast och iTunes, sök på Transparens.

Med önskan om en gott slut på 2017!