« Alla Nyheter

Henrik Andréasson blir ny vd för Nordiska Kompaniet

Vi på Michaël Berglund AB är stolta över att ha fått förtroende att samarbeta med Hufvudstaden i tillsättningen av vd/affärsområdeschef för Nordiska Kompaniet, NK.

Henrik Andréasson kommer att leda NK:s varuhus i Stockholm och Göteborg och ingå i Hufvudstadens koncernledning som chef för affärsområdet NK. Henrik tillträder tjänsten senast den 6 augusti 2018.

Henrik Andréasson har en bred och gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel i Sverige och internationellt. Han kommer närmast från Fiskars där han haft flera olika roller, senast som Director Global Retail Development. Dessförinnan har han arbetat på Björn Borg som Retail Manager och på Lidl som Area sales manager.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Henrik Andréasson till Hufvudstaden och rollen som vd för NK. Hufvudstadens målsättning är att NK ska stärka sin position som ett varumärke i världsklass med en stor andel internationella lyxvarumärken, unika upplevelser och utökad service. Vi är övertygade om att Henriks breda erfarenhet och kompetens kommer att bli en stor tillgång när han nu ska leda NK in i framtiden, säger Ivo Stopner, vd för Hufvudstaden.

Läs hela pressmeddelandet här.