Interim

Det är lätt att bli interimskonsult

Vi vet att många är tveksamma till att starta egna konsultbolag i tron att det är svårt och tidskrävande att registrera ett företag och att man inte riktigt vet hur man går tillväga.

Sedan oktober 2014 har Bolagsverket underlättat processen väsentligt. – I ”Enkel anmälan” har Bolagsverket redan fyllt i uppgifter som vi vet att många upplever som svåra, säger Sofia Eriksson, koordinator för e-tjänster på Bolagsverket. På så sätt blir det färre uppgifter och enklare för blivande företagare att starta sitt aktiebolag.

Bakgrunden till ”Enkel anmälan” är att många tycker att det är krångligt att registrera aktiebolag. Det är många val och beslut blivande företagare ska ta ställning till. Bolagsverket har undersökt processen för nybildning av aktiebolag och kan konstatera att två av tre blivande företagare gör exakt samma val när de startar sitt aktiebolag. Det gäller till exempel uppgifter om aktiekapital, bestämmelse om revisor och vem som ska vara stiftare och aktieägare.

– Nu har vi gjort processen enklare för alla nyföretagare som vill starta aktiebolag. Med ”Enkel anmälan” har vi halverat antalet uppgifter som företagaren själv behöver fylla i, fortsätter Sofia Eriksson. De företagare som inte kan eller vill göra en ”Enkel anmälan”, kan precis som tidigare göra en anmälan där samtliga val och uppgifter fylls i manuellt.

På webbplatsen verksamt.se finns mer information om start av aktiebolag och Enkel anmälan. Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ditt företag.

Du kan också ladda ner Bolagsverkets folder om att starta företag här.