Beskrivning av utbildning

Vi på Michaël Berglund Board Value har skräddarsytt en utbildning för ledamöter i stiftelser. Kursen vänder sig i först hand till dig som är styrelseledamot eller styrelseordförande i en stiftelse, men även till dig som aspirerar på en styrelseplats i en stiftelse.

Allt större krav ställs på styrelseledamöter i både stiftelser och aktiebolag. Som ledamot är det viktigt att ha enprofessionell syn på sitt uppdrag med kunskap om arbetssätt, fokusområden och regelverk som skapar effektiva styrelser.

Utbildningen ger en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot i en stiftelse, styrelsens ansvar, hur arbetet i styrelsen bör utformas och de juridiska aspekter som måste beaktas.

Under kursen behandlas bland annat följande:

  • Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter
  • Krav på styrelsens ledamöter
  • Arbetsordning, arbetsåret och förberedelser
  • Juridik för stiftelser
  • Myndighetstillsyn
  • Kapitalförvaltning och placeringspolicy
  • Ordförandes roll
  • Mötesteknik
  • Omvärld och intressenter

Gästföreläsare: Michaël Berglund, ordförande i Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademi och grundare av Michaël Berglund AB.

På grund av rådande läge i och med Covid-19 har vi inget datum för nästa kurstillfälle. Kontakta gärna info@michaelberglund.se för information om hur vi kan göra denna kurs skräddarsydd utifrån era behov.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 1 dag

Kommande kurstillfällen:

Plats: Centrala Stockholm

Kursavgift: 9 700 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, lunch och förtäring

Kursledning

Marcus Lundgren

Kursledare

malu12@ecster.se
+46 702 73 73 03

Marcus Lundgren är jurist och har många års erfarenhet från Handelsbanken Stiftelsetjänster. Idag är Marcus bolagsjurist på Ecster.

Läs mer

Hanna Norström

Gästföreläsare | Kursledare

Hanna Norström är chef för Handelsbanken Private Banking Stockholm.

Läs mer

Michaël Berglund

Founder

michael.berglund@michaelberglund.se
+46 705 20 40 60

Michaël har arbetat med Executive Search sedan 1985, framförallt inom styrelseutvärdering och styrelserekrytering, hälso-sjukvård, läkemedel, offentlig sektor och industri. Michaël är leg. läkare och har studerat vid Karolinska Institutet och University of California, Berkeley.

Läs mer

Majken Tammisto

Associate

majken.tammisto@michaelberglund.se
+46 70 780 22 78

Majken är Associate på Michaël Berglund sedan 2017 och arbetar främst med styrelsetjänster och styrelseutvärderingar. Hon har tidigare haft searchansvar inom Executive Search. Majken har en Civilekonomexamen med inriktning strategi från Lunds universitet och har internationella erfarenheter från studier i England, Frankrike och Italien. Innan hon började på Michaël Berglund AB praktiserade hon på den Svensk-amerikanska Handelskammaren i San Diego.

Läs mer