Beskrivning av utbildning

Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. Bland tidigare gästföreläsare: Anna Kinberg Batra, Kerstin Hessius, Lisa Lindström, Per Grankvist, Ramsay Brufer, Eva Swartz Grimaldi, Gunilla Östberg m fl.

  • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
  • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
  • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
  • Företagsanalys, företagsvärdering
  • VD-rekrytering, VD-utvärdering
  • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
  • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
  • Provskrivning och diplomering

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier. Du har också möjlighet att boka in ett personligt möte med en executive search-konsult.

I och med Covid-19 följer vi noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer och har specialanpassat kursupplägget med bland annat att ta in färre deltagare och större lokal.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 3 dagar

Kommande kurstillfällen:
24 - 26 aug (fullbokad)
13 - 15 sep (fullbokad)
12 - 14 okt
30 nov - 2 dec

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

Kursavgift: 31 700 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Kursledning

Magnus Bild

Kursledare

Magnus Bild medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer

Carl Svernlöv

Kursledare

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Läs mer

Nina Axelsson

Course Coordinator

nina.axelsson@michaelberglund.se
+46 73 027 57 62

Nina är ansvarig för styrelseutbildningarna på Michaël Berglund. Hon är utbildad projektledare vid Företagsekonomiska Institutet. Nina har lång erfarenhet inom fastighetsmäklarbranschen där hon arbetade som rekryteringsansvarig och projektstyrde både externa och interna event.

Läs mer