Beskrivning av utbildning

Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. Bland tidigare gästföreläsare: Anna Kinberg Batra, Kerstin Hessius, Lisa Lindström, Per Grankvist, Ramsay Brufer, Eva Swartz Grimaldi, Gunilla Östberg m fl.

  • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
  • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
  • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
  • Företagsanalys, företagsvärdering
  • VD-rekrytering, VD-utvärdering
  • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
  • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
  • Provskrivning och diplomering

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier. Du har också möjlighet att boka in ett personligt möte med en executive search-konsult.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 3 dagar

Kommande kurstillfällen:
5 - 7 sep
3 - 5 okt
7 - 9 nov
5 - 7 dec
24 - 26 jan 2023
21 - 23 feb 2023
27 - 29 mars 2023
17 - 19 april 2023

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

Kursavgift: 34 900 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Kursledning

Magnus Bild

Kursledare

Magnus Bild medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer

Carl Svernlöv

Kursledare

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Läs mer

Shirin Jilert

Course Coordinator | Partner Coordinator

shirin.jilert@michaelberglund.se
+46 76 719 53 97

Shirin är Partner Coordinator på Michaël Berglund. Hon har tidigare haft rollen som Office Manager. Innan Shirin började på Michaël Berglund arbetade hon i detaljhandeln inom byggbranschen samt dagligvaruhandeln och senast som säljare på Bricmate AB.

Läs mer