Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. Bland tidigare gästföreläsare: Kerstin Hessius, Lisa Lindström, Per Grankvist, Ramsay Brufer, Eva Swartz Grimaldi, Gunilla Östberg m fl.

  • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
  • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
  • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
  • Företagsanalys, företagsvärdering
  • VD-rekrytering, VD-utvärdering
  • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
  • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
  • Provskrivning och diplomering

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

I och med Covid-19 följer vi noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer och har specialanpassat kursupplägget med bland annat att ta in färre deltagare och större lokal.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 3 dagar

Kommande kurstillfällen:
25 - 27 jan 2021 (fullbokad)
4 - 6 maj 2021
30 nov - 2 dec (fullbokad)

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

Kursavgift: 31 700 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Kursledning

Peter Malmqvist

Kursledare

Peter Malmqvist, en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT, Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Läs mer

Carl Svernlöv

Kursledare

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Läs mer

Marie-Louise Kjellström

Kursledare

Marie-Louise Kjellström är strategisk rådgivare för ledning och styrelse, samt tidigare Affärsområdeschef och Partner hos Michaël Berglund AB. Hon är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB samt ledamot i valberedningen för Sophiahemmet. Marie-Louise har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Vice President Global Corporate Sales & Development på SAS. Bland tidigare styrelseuppdrag märks bland andra Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

Läs mer

Nina Axelsson

Course Coordinator

nina.axelsson@michaelberglund.se
+46 73 027 57 62

Nina är ansvarig för styrelseutbildningarna på Michaël Berglund. Hon är utbildad projektledare vid Företagsekonomiska Institutet. Nina har lång erfarenhet inom fastighetsmäklarbranschen där hon arbetade som rekryteringsansvarig och projektstyrde både externa och interna event.

Läs mer