Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. Bland tidigare gästföreläsare: Kerstin Hessius, Sven Hagströmer, Per Grankvist, Ramsay Brufer, Eva Swartz Grimaldi m fl.

  • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
  • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
  • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
  • Företagsanalys, företagsvärdering
  • VD-rekrytering, VD-utvärdering
  • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
  • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
  • Provskrivning och diplomering

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 3 dagar

Kommande kurstillfällen:
25 - 27 aug (fullbokad)
28 - 30 sep
30 nov - 2 dec

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

Kursavgift: 31 700 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Kursledning

Peter Malmqvist

Kursledare

Peter Malmqvist, en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT, Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Läs mer

Carl Svernlöv

Kursledare

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Läs mer

Marie-Louise Kjellström

Partner

marie-louise.kjellstrom@michaelberglund.se
+46 70 109 81 90

Marie-Louise är Partner och affärsområdesansvarig för våra styrelsetjänster inom Board Value – Styrelseutbildning och Styrelseutvärdering, samt för utveckling av grupper och individer. Marie-Louise har omfattande egen erfarenhet av att leda, utveckla och driva framgångsrika verksamheter, bland annat från flera VD-roller, till exempel på Grand Hôtel Group, och som VP Global Corporate Sales and Development på Scandinavian Airlines. Marie-Louise har också mer än 20 års styrelseerfarenhet från bland andra Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet. Idag är hon ordförande i Club Eriks AB samt ledamot i Valberedningen för Sophiahemmet i Stockholm. Marie-Louise har examen från vid University of Texas at Austin, Bachelor of Business Administration.

Läs mer

Nina Axelsson

Course Coordinator

nina.axelsson@michaelberglund.se
+46 73 027 57 62

Nina är ansvarig för styrelseutbildningarna på Michaël Berglund. Hon är utbildad projektledare vid Företagsekonomiska Institutet. Nina har lång erfarenhet inom fastighetsmäklarbranschen där hon arbetade som rekryteringsansvarig och projektstyrde både externa och interna event.

Läs mer