Beskrivning av utbildning

En kurs specialinriktad till dig som är styrelseordförande, eller som står i begrepp att ta på dig ett ordförandeuppdrag i ett bolag. Under några intensiva dagar varvas teori och praktik, fakta och inspiration. Du får träffa kurskollegor som står inför samma frågeställningar som du och en möjlighet att stämma av dina funderingar och utmaningar med vår mycket erfarna kursledare Katarina Bonde samt inbjudna gästföreläsare. Denna utbildning har sedan några år tillbaka drivits framgångsrikt i Michaël Berglund Executive Academys regi i centrala Stockholm och har varit mycket uppskattad.

Ur programmet:

Ordförande – ledare men inte chef
Bolagets roll i samhället
Styrelsens organisation och arbetsplanering
Ordförande och Ägarna
Strategi
Ordförande och VD
Kommunikation och bolagsrapporter
Ordförande och revisionen
M&A, Försäljning och förvärv
Hållbart företagande
Digitalisering – har styrelsen med det att göra?

Utbildningen bedrivs i en liten grupp med max 8-10 deltagare som alla har god erfarenhet av styrelsearbete och i många fall även i rollen som styrelseordförande. Genom att begränsa antalet deltagare har vi möjlighet att verkligen ge samtliga kursdeltagare det utrymme de önskar avseende frågeställningar och erfarenhetsutbyte såväl sinsemellan som med kursledaren och våra gästföreläsare som tidigare varit bl a Erik Strand, Karin Forseke, Arne Karlsson, Ingrid Bonde, Jan Scherman m fl.

Gästföreläsare var under kurstillfället i april 2021:  Björn Kristiansson, advokat från Kanter advokatbyrå, Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare Cancerfonden, Jörgen Durban, Erik Fichtelius och Michaël Berglund, grundare av Michaël Berglund AB samt Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademi.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 3 dagar

Kommande kurstillfällen:
27 - 29 sep
8 - 10 nov

Plats: Strandvägen 5B, Stockholm

Kursavgift: 61 200 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, lunch och middagar.

Kursledning

Katarina Bonde

Kursledare

Katarina är en mycket rutinerad styrelseledamot och ordförande i både noterade och onoterade bolag. För närvarande har hon uppdrag som styrelseordförande i Opus Group AB, Flatfrog Laboratories,  Imint AB, Mentimeter AB och Reason Studios samt ledamot i Mycronic AB och Stillfront Group AB. Hon har också varit VD för ett antal IT-företag i Sverige och USA. Hon har även under 4 år varit ledamot av Rådet för försäljning av statliga bolag.

Läs mer

Nina Axelsson

Course Coordinator

nina.axelsson@michaelberglund.se
+46 73 027 57 62

Nina är ansvarig för styrelseutbildningarna på Michaël Berglund. Hon är utbildad projektledare vid Företagsekonomiska Institutet. Nina har lång erfarenhet inom fastighetsmäklarbranschen där hon arbetade som rekryteringsansvarig och projektstyrde både externa och interna event.

Läs mer