Beskrivning av utbildning

Aspirerar du på en styrelseplats i en stiftelse eller funderar du på att bilda en stiftelse?

Michaël Berglund Board Value har skräddarsytt en introducerande utbildning för dig som vill lära mer kring styrelsearbete för stiftelser. Utbildningen Introduktion till styrelsearbete för stiftelser ger en inblick i vad som krävs av en styrelseledamot i en stiftelse, styrelsens ansvar, hur arbetet i stiftelsen bör utformas samt de juridiska aspekterna som måste beaktas. Ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete krävs för att delta.

Utbildningen kombinerar teori och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter.

Under kursen behandlas bland annat följande:

  • Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter
  • Krav på styrelsens ledamöter
  • Mötesteknik
  • Omvärld och intressenter
  • Att bilda en stiftelse
  • Strategi och förnyelse
  • Kapitalförvaltning och placeringspolicy

Kursen leds av Michaëla Berglund, VD  på Michaël Berglund och Lena Rannberg, Head of Private Banking Foundations, Handelsbanken. Här varvas teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter.

Efter genomförd kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – vårt nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier och nätverksträffar.

Datum för nästa kurstillfälle är ännu inte bekräftat. Hör gärna av dig till info@michaelberglund.se för att anmäla ditt intresse så återkommer vi så snart kursen är planerad.

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 1 dag

Kommande kurstillfällen:

Plats: Centrala Stockholm

Kursavgift: 11 900 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial och lunch.

Kursledning

Svartvitt porträtt av Elvira Ekberg

Elvira Ekberg

Head of Analytics

elvira.ekberg@michaelberglund.se
+46 735 05 00 89

Elvira är Head of Analytics på Michaël Berglund Board Value och arbetar främst med styrelsetjänster och styrelseutvärderingar. Hon har tidigare arbetat inom Executive Search på Michaël Berglund.

Elvira har en kandidatexamen i Business and Economics med inriktning Management från Handelshögskolan i Stockholm. Utöver detta har hon även internationella erfarenheter från studier vid Smith School of Business i Kanada.

Läs mer

Lena Rannberg

Kursledare

Lena Rannberg chef Handelsbanken Private Banking Foundations, Sales&Advice. Lena har lång erfarenhet av rådgivning och kapitalförvaltning inom Private Banking till stiftelser och företag.

 

 

Läs mer