Boardroom Boot Camp

– aktivt ägande på styrelsenivå

För att anmäla dig till kursen krävs att du gör en intresseanmälan till Marcus Jansson, marcus.jansson@michaelberglund.se
+46 70 968 82 84

Boardroom Boot Camp är en utbildning som riktar sig exklusivt till
medarbetare inom private equity och investmentbolag som nyligen fått sina
första styrelseuppdrag eller är på väg in i en styrelseroll.

Under två intensiva dagar arbetar vi igenom det mesta en ägarrepresentant i en
styrelse behöver kunna.

• Styrelserollen – mellan ägare och ledning
• Strategi i praktiken
• Praktisk aktiebolagsrätt
• Kommunikation/krishantering
• VD- och styrelserekrytering
• Arbetsrätt för styrelseledamöter

Vi kommer att varva föreläsningar med realistiskt case-arbete i mindre grupper. Kursledare är Marcus Jansson, fd. Partner på Segulah med erfarenhet från ett dussintal portföljbolagsstyrelser. Under kursen kommer vi också att få besök av relevanta gästföreläsare inom olika områden. Vi arbetar i en liten grupp i en informell och engagerande miljö.

 

 

< Tillbaka till alla kurser

Kurslängd: 2 dagar

Kommande kurstillfällen:

Plats: Strandvägen 5b, Stockholm

Kursavgift: 32 000 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial samt två luncher.

Kursledning

Marie-Louise Kjellström

Kursledare

Marie-Louise Kjellström är strategisk rådgivare för ledning och styrelse, samt tidigare Affärsområdeschef och Partner hos Michaël Berglund AB. Hon är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB samt ledamot i valberedningen för Sophiahemmet. Marie-Louise har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Vice President Global Corporate Sales & Development på SAS. Bland tidigare styrelseuppdrag märks bland andra Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

Läs mer

Marcus Jansson

Senior Consultant

marcus.jansson@michaelberglund.se
+46 70 968 82 84

Marcus är Senior Consultant och arbetar framför allt med styrelserelaterade frågor. Marcus har lång erfarenhet från private equity och ett stort antal styrelseuppdrag.

Läs mer

Carl Svernlöv

Kursledare

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Läs mer